Kampen

PRUNUS INCISA

De Prunus incisa wordt ook wel Fuji-kers genoemd. Het is een kleine boom met een ronde kroon. De uiteindelijke hoogte is slechts 5 meter. De bladeren die tot 6 cm lang worden zijn eerst roodachtig van kleur, De witte bloemen van zo'n 2,5 cm verschijnen eind maart en in april in groepjes van 2 of 3. Oorspronkelijk komt deze boom uit de bergen van Midden-Japan. Erg winterhard dus. Deze prunus staat het liefst op vochthoudende, maar wel goed vochtdoorlatende grond in de volle zon. De herfstkleur is schitterend oranje-rood. Hieronder een aantal prachtige, vrij compact blijvende cultivars. 

Prunus incisa "February Pink"
Een veel gevraagde cultivar. De grootte na 10 jaar is tussen de 3 en 6 meter. De donkerroze bloemen verschijnen al in februari aan de boom. 
alle cultivars groeien mooi compact.

Prunus incisa "Mikinori"
Deze roze/wit bloeiende cultivar laat haar bloemen zien in maart/april. De hoogte na 10 jaar is slechts 1.80 meter. 

Prunus incisa "Praecox"
In februari/maart zijn de witte bloemen van deze prunus te bewonderen. De hoogte bedraagt na 10 jaar ongeveer 2,5 meter. 

Prunus incisa "Oshidori"
Dit is een variĆ«teit met dubbele bloemen. Die zijn bleekroze/wit van kleur. Ook deze prunus is met een uiteindelijke hoogte van 3 meter niet al te groot. 

Prunus "Kojou no mai"
Deze prunus heb ik zelf. Het is een prachtig compact groeiende cultivar die nu al een tijdje in volle bloei staat. De bloemen zijn roze/wit en de hoogte bedraagt zo tussen de 1 en 2,5 meter. Ik heb er twee, waarvan de ene op de kleigrond ( half zonnig) en de andere op de zandgrond ( zonnig) groeit. Die op de kleigrond is een paar jaar ouder en is veel kleiner gebleven. Op de laatste foto ziet u de herfstkleur en die is zeker de moeite waard.