Kampen

Salvia "Mystic Spires Blue"

Er zijn bijzonder langbloeiende Salvia’s. Ze zijn helaas niet allemaal even winterhard. Een flink winterdek of binnen overwinteren is dan aan te raden.
In mijn tuin bloeit oa Salvia Mystic Spires Blue. Een prachtige plant, die al in mei begint te bloeien en dat volhoudt tot in november. En dat aan één stuk door!  Hij kan geplant worden in een pot of in de volle grond. Op beide plekken gedijt de plant. Als de grond maar humusrijk is en er een goede drainage is. De lipbloemen hebben een paarse kleur. De groeiwijze is compact en bossig. Het is ook een goede insectenplant.
Ik overwinter de plant binnen op een lichte, koele plek en snoei de plant een stukje terug.  In het voorjaar snoei ik de plant diep in en kweek hem in een kas op totdat de nachtvorsten voorbij zijn.
Het is ook heel makkelijk om de plant te stekken. De stekken wortelen gemakkelijk en het resultaat is een nieuwe plant die het volgende jaar al tot een flinke plant uitgroeit.
De hoogte varieert, maar kan in goede grond wel 90 cm zijn.

In de kolom hiernaast ziet u nog enkele schitterende, zeer langbloeiende Salvia’s. Ook deze zijn niet helemaal winterhard. Het zijn er maar een paar van de honderden soorten die er zijn.
Volledig winterharde Salvia’s zijn er ook genoeg, maar daarover een andere keer.