Welkom bij Groei & Bloei

WELKOM OP ONZE SITE

Houdt u ook van groen, bloemen en planten?
Dan bent u op het juiste adres. Wij zijn een gezellige vereniging en organiseren voor onze leden allerlei activiteiten zoals lezingen en  plantenruil.
Ook bezoeken wij regelmatig met onze tuinclub mooie tuinen en kwekerijen.

Update  31 maart:

Plantenruil

Op zaterdag 9 april is er weer een plantenruil bij Kringloop Kampen.
Klik op de foto bovenaan voor verdere informatie.

Twee wedstrijden voor tuinliefhebbers tijdens Groenfestival Gardenista

Tijdens het groenfestival Gardenista wat van 25 t/m 29 mei op de historische buitenplaats "Den Alerdinck" plaatsvindt, zijn er ook twee wedstrijden voor tuinliefhebbers. U leest er alles over in het artikel onder het kopje activiteiten.

Reis naar Fleuramour

Afdeling Deventer gaat een busreis organiseren naar het grootste bloemschikevenement in Europa, Fleuramour. Dit evenement vindt plaats op het prachtige kasteeldomein van Alden Biesen, in Bilzen, Belgisch Limburg op 23 en/of 24 september 2022. Afhankelijk van de belangstelling zal dat een eendaagse en/of tweedaagse reis worden. Het betreft dit jaar een jubileum editie, de 25ste en het laat zich raden dat de organisatie zal proberen om alle voorgaande jaren te overtreffen. Veel  bloemschikkers hebben dit evenement al eens bezocht maar er zijn er nog veel meer die dit ook wel zouden willen maar de verre bestemming met eigen auto te bezwaarlijk vinden, zeker als het een eendaagse reis betreft. Een bus is dan niet alleen comfortabeler en gezelliger, maar ook nog veel goedkoper en milieuvriendelijker. Voor veel bloemschikkers  zal het dan ook  een uitkomst zijn dat afdeling Deventer voor dit doel een één- of tweedaagse reis gaat organiseren, respectievelijk vrijdag 23 september of vrijdag en zaterdag 23 en 24 september. Als opstapplaatsen denken we aan Raalte, Deventer, Apeldoorn en Arnhem, vertrektijden respectievelijk 7.30 uur, 8.00 uur, 8.30 uur en 9.00 uur. Ook leden van Groei & Bloei Kampen kunnen mee met deze reis. Opgeven moet voor 15 maart. Ga voor uitgebreide informatie naar www.deventer.groei.nl

Word vrijwilliger en werk mee aan het festival Gardenista !

Na een prachtig bloem- en tuinfestival in 2019 strijkt Gardenista in 2022 neer op de historische buitenplaats Den Alerdinck (tussen Zwolle en Raalte) van 25 tot en met 29 mei. De eerste editie was mede dankzij de inzet van meer dan 100 festivalvrijwilligers een groot succes. Om er ook dit jaar een onvergetelijk festival van te maken is Gardenista op zoek naar festivalvrijwilligers. Jij kunt je nu weer aanmelden om te helpen bij dit unieke groene festival.

Wat vragen wij van jou?

Bij de opbouw en de afbouw van het festival help je mee om het terrein in te richten of juist weer schoon op te leveren. Tijdens het festival bemens je de informatiebalie, kassa, bent gastvrouw of gastheer of waak over de aankopen van onze bezoekers. Dit is maar een greep uit de werkzaamheden. En dat allemaal op de fantastische buitenplaats Den Alerdinck die wordt omgetoverd tot een kleurrijk groen festivalterrein.

Waarom vrijwilliger worden tijdens Gardenista?

.Als vrijwilliger van Gardenista werk je een of meerdere dagen in een team van enthousiaste mensen die allemaal passie hebben voor groen!
Iedereen heeft zijn eigen talent en dat mag gezien worden. Je kunt je opgeven voor specifieke werkzaamheden zoals het opbouwen van het terrein, gastheer/vrouw, etc.
Per dag krijg je een vergoeding van 25,- en uiteraard zorgen we voor koffie en lunch!
Kom je van ver? Dan zijn er leuke en betaalbare campings en hotels in de buurt. Maak er een gezellig weekend van rondom Gardenista en Zwolle!

Vind jij het leuk om mee te helpen om van Gardenista een prachtig festival te maken? Hou je van aanpakken en ben je klantvriendelijk? Meld je dan aan als vrijwilliger. Kijk op Gardenista.nl/vrijwilligers.

https://gardenista.nl/organisatie/utm_source=online&utm_medium=GBafdelingen&utm_campaign=vrijwilligers#festivalvrijwilliger ]

• De "Nieuwsbrief " van februari is ook op de website te lezen. U kunt hem vinden onder het kopje  Nieuwsbrief of door op de bovenstaande foto van de putter te klikken.

• Foto's van het internet kunnen niet zomaar gebruikt worden. Vaak zit er zonder dat het zichtbaar is copyright op. Gelukkig zijn er kwekerijen die hun foto's na aanvraag gratis beschikbaar willen stellen voor publicatie. Dat zijn oa  biologische kwekerij "De Hessenhof" uit Ede; kwekerij  "De Kleine Plantage" uit Eenrum en "Directplant"  uit Wijk bij Duurstede. (Levert planten die je bij "De tuinen van Appeltern" kunt bekijken)

• Zoals u wel zult begrijpen gaan allerlei activiteiten de komende tijd niet door. Hopelijk komt daar snel verandering in!
  • Ga naar onze facebookpagina voor meer actuele tuinartikelen! Klik op onderstaande link.https://www.facebook.com/GroeiBloeiKampen/?ref=bookmarks

Tuinlog

14 May

Veris-lente