Lezingen

Tijdens het winterseizoen wordt een aantal (dia)lezingen georganiseerd. Uit het hele land komen mensen op uitnodiging om over een bepaald onderwerp hun ervaringen met ons te delen. Aan de hand van veelal mooie beelden worden we zo binnengeleid in de bijzondere wereld van alles wat groeit en bloeit. Tijdens de pauze vindt altijd een verloting plaats. De gelukkige winnaars gaan met een leuk prijsje naar huis.

De lezingen worden georganiseerd door Margreet ten Hove en Alie Rijpma. Hebt u een idee: meld het dan bij 1 van hen (tel: zie bestuur.)

Locatie: Zalencentrum De Leuke Hanzestad, IJsseldijk 12, 8261 LK Kampen, Aanvang 20.00 uur.

Leden en huisgenoten: gratis, niet-leden: € 4,-

Op de kerstavond is de entree voor niet-leden € 5,-

Voor data, zie ook 'Agenda'.

U bent harte welkom!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Programma 2019

11 februari 2019

Jaarvergadering en lezing van Geert Bourgonje

Onderwerp lezing: Beroemde botanische en particuliere tuinen in Duitsland

Duitsland kent vele botanische tuinen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Vaak met een eigen karakter en Nationale collecties van bepaalde geslachten van kruidachtige en houtige gewassen. Ook zijn er meestal tropische kassen aanwezig met bepaalde planten soorten als orchideeën, cactussen en tropische plantensoorten voor sier en gebruik. We bezoeken de prachtige baroktuinen van Herrenhausen in Hannover en in Berggarten met zijn vele tropische kassen en thema tuinen zoals vele vaste planten borders, Park der Garten in Bad Zwischenahn met zijn 90 modeltuinen. botanische tuinen in Bonn en Keulen, Europa’s grootste Rosarium in Sangerhausen met 8.500 verschillende soorten rozen en in het Nationaal Park Hoch Harz een rotstuin met bergflora op 1140 meter hoogte waar men met een stoomtrein naar toe kan. Daarnaast aandacht voor particuliere tuinen in Borken-Weseke, Hilden en Wernigerode.

Locatie: De Leuke Hanzestad, IJsseldijk 12, 8261 LK Kampen Aanvang jaarvergadering  19.30 uur ; aanvang lezing 20:00 uur. Toegang: voor leden gratis. Niet-leden betalen € 4,00 .

Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
VAN VERVAL TOT HOTEL