Activiteiten & Actueel

Lezingen

Tijdens het winterseizoen wordt een aantal (dia)lezingen georganiseerd. Uit het hele land komen mensen op uitnodiging om over een bepaald onderwerp hun ervaringen met ons te delen. Aan de hand van veelal mooie beelden worden we zo binnengeleid in de bijzondere wereld van alles wat groeit en bloeit. Tijdens de pauze vindt altijd een verloting plaats. De gelukkige winnaars gaan met een leuk prijsje naar huis.

De lezingen worden georganiseerd door Margreet ten Hove en Alie Rijpma. Hebt u een idee: meld het dan bij 1 van hen (tel: zie bestuur.)

Locatie: Zalencentrum De Leuke Hanzestad, IJsseldijk 12, 8261 LK Kampen, Aanvang 20.00 uur.

Leden en huisgenoten: gratis, niet-leden: € 4,-

Op de kerstavond is de entree voor niet-leden € 5,-

Voor data, zie ook 'Agenda'.

U bent harte welkom!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Programma 2019

 

18 maart 2019

Lezing van Coen Jansen

Onderwerp lezing: Bijzondere vaste planten

Op 18 maart komt Coen Jansen in "De leuke Hanzestad"voor de laatste lezing van het winterseizoen. Hij heeft een kleine, maar wel sterk gespecialiseerde kwekerij in Dalfsen. Het sortiment bestaat uit nieuwe en bijzondere vaste planten. Veel van deze planten zijn zelf gewonnen en uitgetest. Van belang is dat de selecties geen eendagsvliegen mogen zijn. Veel planten lijken zo uit de natuur gehaald, maar zijn net even anders. Ze kunnen overal vandaan komen: prairieplanten uit de USA; steppeplanten uit Rusland; planten uit de woestijn van Buiten-Mongolië enz. Als ze maar sterk en gezond zijn. Als liefhebberij heeft Coen Jansen veel belangstelling voor bijzondere planten. 
Op deze avond neemt Coen Jansen een aantal van zijn planten mee.

 

 

Locatie: De Leuke Hanzestad, IJsseldijk 12, 8261 LK Kampen Aanvang lezing:  20:00 uur ;  Toegang: voor leden gratis. Niet-leden betalen € 4,00 .

meer
21
Jul
MALVACEAE
20
Jul
Volkstuin: oogsten en opruimen