Klik op een foto om deze te vergroten.

In verband met het 90-JARIG bestaan van GROEI & BLOEI KAMPEN EO

Op vrijdag 8 juni vertrokken we met een volle bus naar kasteel Twickel bij Delden. Tot onze grote vreugde was de bus voor de helft gevuld met mannen die deze kasteel en tuinbelevenis ook wel eens wilden meemaken.

Na een landelijke reis werden we naar de oranjerie geleid waar we koffie met een Twickeltaartje nuttigden. Verdeeld in 3 groepjes bezochten we het kasteel onder leiding van een gids. Heel bijzonder was dat we te gast waren in een bewoond kasteel. Dat was ook te merken aan de inrichting die zeer smaakvol en rijk was. We konden per kamer vrij rondlopen om al die interessante voorwerpen te bekijken. De familie had altijd alles bewaard. En ook het tuingereedschap van de laatste barones lag erbij alsof het nog net gebruikt was. Iedereen had na afloop iets van; hier zou ik wel een tijdje willen wonen, zo mooi en gezellig ingericht. En sommige vrouwen vroegen met belangstelling naar de kasteelheer, maar die bleek wel erg jong en ook nog eens bezet.

Dan maar naar het naastgelegen restaurant om te lunchen. Daarna hebben we de tuin, die kortgeleden gerestaureerd is, bezocht. De moeite waard om nog eens terug te komen want we hadden niet genoeg tijd voor de hele tuin. In de oude moestuin werken veel vrijwilligers die o.a. vergeten groentes kweken en bijzondere éénjarigen voor de kasteeltuin en de verkoop. De naastgelegen kwekerij ’de Border’  kon ook op veel belangstelling van de Groei & Bloeimensen rekenen. Met een bagageruim vol planten keerde de bus huiswaarts.

Een hele Tours - Blik op de Tuin 876